Сьогодні у міста Хмельницького з’явився новий побратим із самобутнього Узбекистану – місто Наманган.

Відповідно до укладеної Угоди про споріднення між містом Хмельницький та містом Наманган,  сторони сприятимуть розвитку співпраці між організаціями та інститутами бізнесу, легкої промисловості, науки, культури, охорони здоров’я, освіти, соціальних справ, спорту, молоді, туризму та охорони навколишнього середовища в їх містах. 

Попередньо між містами була спільно напрацьована «дорожню карта» з реалізації міжрегіонального та двостороннього співробітництва, налагоджено зв’язки для співпраці у встановленні нових ділових контактів в текстильній промисловості, встановлено партнерські відносини з текстильними виробниками Намангану, налагоджено можливості співпраці в сфері постачання сільськогосподарської продукції, розпочато співробітництво між вищими навчальними закладами міст в сфері освіти та науки.

Довідково: Наманган – місто в Узбекистані, адміністративний центр Наманганської області. Сьогодні Наманган є другим за величиною містом в країні, з постійно зростаючою економікою, основними напрямками якої є виробництво шовку, обробка бавовни, виноробство та хімічна промисловість.