Вчора відбулась фінальна онлайн-зустріч проекту "ІмЕкс: вихід на нові ринки", на якій підведено підсумки та презентовано дослідження проекту.

Вчора відбулась фінальна онлайн-зустріч проекту "ІмЕкс: вихід на нові ринки", на якій підведено підсумки та презентовано дослідження проекту.

Проект "ІмЕкс: вихід на нові ринки" стартував у квітні 2022 року. Це проект консультативної допомоги бізнесу для побудови нових логістичних ланцюгів імпорту сировини, виходу на нові ринки, переорієнтації виробництв.

Участь у фінальній зустрічі взяли учасники та виконавці проекту, команда консультантів та партнери проекту.

Протягом 3 місяців реалізації проекту 51 підприємство отримало цінні консультації від топових експертів експортного консалтингу в Україні. Більшість учасників консультацій уже мають деякі напрацювання щодо розвитку своєї експортної діяльності.

Під час фінального заходу консультанти презентували аналітичні матеріали щодо можливостей для експорту української продукції, зважаючи на санкції для РФ та РБ:

  • поява нових ринкових ніш, де наявні обмеження для товарів з РФ та РБ
  • цінова перевага (0% мито для України / скасування MFNs-тарифів або введення спеціального мита для РФ та РБ)
  • тренди підтримки українського виробника
  • неспроможність секторів РФ та РБ, залежних від іноземної сировини/комплектуючих/запчастин, виробляти товари
  • банки та платежі

Також експерти розробили алгоритм аналізу для розвитку експорту української продукції.

Переглянути зустріч та детальніше ознайомитись із дослідженням можна за посиланням:

https://youtu.be/aObcyULORyU

Проект «ІмЕкс: вихід на нові ринки» реалізується Управлінням економіки Хмельницької міської ради і Proskuriv Business Club.

Захід відбувається в рамках програми «EU4Business: конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», що спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Інформаційні партнери заходу - Офіс з розвитку підприємництва та експорту та національний проєкт Дія.Бізнес.